Resa med barn. En flygvärdinna bästa tips

Så det är dags att packa väskorna och vaccinera sig?
Vintern är på gång med snö blandat regn, well inte just nu, men vänta bara, inom en månad så..
Kanske dags att börja tänka på vinter semestern, fly till varmare breddgrader.

Här är mina bästa flyg tips för barnfamiljer. (Ur en flygvärdinnas perspektiv.)

*Om ni inte redan checkat in online och valt stolsplatser, se då till att komma till check in i god tid, för om ni ramlar in i sista sekunden så kommer ni tyvärr att bli utspridda och det är inte alltid vi kan ordna så att ni kan sitta tillsammans.

*Snacks. Vem gillar inte snacks? Godis, choklad eller kanske lite mer hälsosammare alternativ, se till att bunkra upp på era och era smås favvisar, för där uppe bland molnen finns det inte alltid vad man vill ha. (Flygplans catering kan vara relativt tråkig.)
Men snälla, saker som verkligen stinker gammal fot svett kan ni lämna hemma…

*Extra tröja/filt. Ja vi har väl alltid haft föräldrar som tjatar om att ta på oss en extra tröja för att det kan ju bli kallt… För flygplan stämmer detta till hundra. Ibland kan det vara svårt att reglera temperaturen på ett flygplan, en zon är som Bahamas medan en annan liknar Alaska.
Det är kallt, väldigt kallt, vissa flygbolag har filtar andra inte. Var förberedd ta med en egen. (Plus hur ofräscht är det inte med de ”tvättade” flygplansfiltarna…

*Babykorg. Ja tyvärr är det så att det finns limited platser som kan ha en liten korg för din bebis, så se till att hör med ditt flygbolag om det går att boka innan eller att vara tidiga i check in.
Och för Guds skull, om vi flygisar säger att din bebis bara får väga 11 kg eller är för stor för korgen så är det inte för att vara elaka utan för att vi inte vill att din bebis ska råka illa ut.

*Ofräscha flygplan. Bakterier, usch bakterier. När jag tänker på hur äckliga flygplan är ryser jag. Ibland kan den instänga doften ge mig lätt panik. (Tänk er en 15 timmars flygning, vem som helst kan bli knäckt.) När ni går på toaletten – ta på er skorna. Ser ofta folk barfota/strumpor på toaletterna. Ni är inte hemma. Mattorna/golv ytorna på flygen är fulla av gamla spyor och annat mindre trevligt.

*Blöjor byts på toaletten. End of story. Jag vet att det är trångt och tråkigt på de små toaletterna. Men egentligen hur kul är det för alla andra passagerare att se bebisar bli bytta på i kabinen. Tray tables används till mat. Inte som skötbord.

*Entertainment. Det kan vara så att ni har ett toppen video system med alla nya coola filmer, Barney, Dora the explorer etc. Eller så sitter ni framför trasiga blanka skärmar/gammalt flygplan med delad tv screen etc. Så var förbered! Ta med er ritblock, Ipads, böcker, tidningar eller vad som helst för att få lite lugn och ro. Vi i kabinen kommer tyvärr inte kunna hålla någon underhållnings dans bara för att skärmarna inte fungerar..

*Säkerhetsbälten. Ni passagerare är så lyckligt lottade som kan sitta i era säten säkert fastspända.
Så låt inte era barn leka eller sova på golvet. Turbulens kan ske när som helst.

*Ombyte av kläder. Är nog en självklarhet? Det spills, kräks och efter en lång flygning kan det vara skönt att få på sig fräscha kläder. (Även om man inte känner sig tipp topp, gör det en liten skillnad.) Plus tänk er mardrömmen att ert bagage fort är kvar på Arlanda…

*Blöjor, välling, chips, mjölk, barnmat, leksaker etc.
Ladies and gentlemen – det är ett flygplan – inte ett supermarket. Ibland undrar jag verkligen hur vissa tänker när de stiger ombord med absolut inget packat till sin bebis/barn.

20131220-012054.jpg


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge